Vi får litt fortjent kritikk av nordlendinger i sosiale medier, når vi melder at vi opplever 50 minutter i bil som lang avstand til bortekamp i forkant av onsdagens oppgjør, men kom an. Avstand kan jo være så mangt. Avstand på 58 km fra Tunebanen til Aremark, det å ta avstand fra dårlig oppførsel eller avstanden mellom by og bygd.

Det var 3 ganger så mange tilskuere på Aremark stadion, enn det er folk som har fått påvist korona i kommunen. 2,8 ganger flere nå da, da vi fikk med oss behov for koronatest i bagen hjem fra ørneskogen. Samma det! Tilskuerne, inklusive de 2 i campingstol fra Sarpsborg som har fulgt referenten gjennom 30 år på fotballbanen, fikk se et hjemmelag som kriget iherdig gjennom 90 minutter. Et hjemmelag som kriget iherdig, men som ikke fikk satt Kjetil Skram på spesielt mange prøvelser. Første omgang er vel Kjetil innom ballen etter involvering av Aremark-spiller bare et par ganger. De siste 5 minuttene av kampen, derimot, slutter endelig Aremark å prøve å spille fotball! De begynner dunke dødballene og oppspilla langt, Kjetil må strekke seg, og det gjør han jo med glans! Ingen scoringer til Aremark, men dem kunne fort med litt flaks ha fått det. En skjeggprydet spiss var faktisk farlig frampå et par ganger.

Bortelaget i grønt har god kontroll matchen gjennom. Bakre firer har god tid og presset er lavt fra hjemmelaget. Etterhvert når vi blir litt slitne stresser vi når vi skal roe ned, og roer ned når vi skal stresse. Som vanlig. Vrir vi raskere er det autostrada på hver side av Aremarks 3-4-3 eller 3-5-2 eller 3-6-1 eller hvordan dem nå spilte, i begge omganger.

Vi skaper ikke mye farligheter, men kommer ofte til avslutninger. Håkon Henriksen får en og annen tåfjutt på den, men enkelt for keeper å redde. Plassere til siden Håkon, hardt nede i hjørnet! Rashid Ahmad har noen avslutninger. Sakaria Ibrahim og Mohamed Barahow prøver seg på et par frispark, men det blir ikke mer utfordrende enn at Aremarks ålreite keeper får holdt unna. Ikke et vi aggressive nok på retur heller.

Det drar seg mot pause. 44 minutter og 37 sekunder, for å være litt sånn omtrentlig. Nevnte Håkon Henriksen, han med tåfjutten får ned ballen litt utafor 16 og bestemmer seg for å lime til med utsida foten. Ballen går hardt og fint opp i motsatt kryss til fortjent og deilig jubel for bortelaget. Mot slutten av matchen kommer Emil Boivie Hansen seg fri og vi får endelig kontret på hjemmelaget. Gabriel Culbertson er med på vegg, Emil danser seg forbi både en og 2 og kan trille til en Jacob Efraim Tangen på blank. Velger heller skyte sjøl. I tverrligger. Det var egentlig det! 3 poeng etter 1-0 seier. Ingenting smaker egentlig bedre. Det var nerve, det var hardt og uvant underlag og ekstreme vindkast! Terningkast 4 fotballkamp.

Dem får oftest mye kjeft, men når dem først er helt suverene! Sånn som kveldens kampleder Vidar Lunga Pedersen fra Trøgstad/Båstad FK. Så fortjener dem all skryt dem kan få! Et korrekt idømt gult kort til Jacob som feier beina under en Aremarkspiller bakfra. Korrekt idømt gult kort til kommentatoren på sidelinja foran Aremarks innbytterbenk. Ellers gjennomførte han med stødig hånd og hadde fin dialog. Hvertfall med han som skriver det her.

Vi takker for kamp og ønsker Aremark lykke til videre i årets 7 divisjonsavdeling.

Tune XI:

Kjetil Skram – Kent Trinborg, Sindre Berntsen, Stian Pettersen, Sakaria Ibrahim – Jacob Tangen, Mohamed Barahow, Gabriel Culbertson, Emil Hansen – Rashid Ahmad, Håkon Henriksen

Benken:
Joakim Myhre, Henrik Steen

Scoringer:
0-1 Håkon Henriksen (?)

Stjerner:
3* – Mohamed Dahir Barahow
2* – Kjetil Skram
1* – Sindre Nicolaysen Berntsen

📸Aremark Fotball