“..det blir ikke noe bedre heller…” Ordene tilhører en stolt og sliten hovedtrener etter en berg og dalbane start på årets forsinkede fotballsesong. Tistedalen 2 stilte med et svært bra mannskap mot B-laget vårt! Vi var ikke gode nok og Hafslund var heldige mot A-laget i første kamp i 6 divisjon. 2 vonde tap, som ble etterfulgt av 2 deilige seiere! 1-0 borte mot Aremark og 4-2 seier hjemme over en av forhåndsfavorittene. Hovedtreneren sikter til dem depressive følelsene man kjenner på når man taper fotballkamper, og de tilsvarende euforiske følelsene man får når man vinner. “Skulle tro det roet seg når man ble eldre, men det blir ikke noe bedre heller…”

I 2017 ble Juventus latterliggjort etter nok et logobytte. Det var det 9ende byttet i en 110 år gammel historie. Så fundamentale var endringene denne gang at reaksjonene fra fans og fotballinteresserte verden over ikke lot vente på seg. Det ble sagt at den representerte selve essensen i klubben, men det var vel egentlig bare en del av en større markedsføringsstrategi. Fotballklubben fra Mysenbyen gikk inn i en tilsvarende endring foran 2020-sesongen. Behov for nytt draktsett, åpnet samtidig nye muligheter. Som hos Juventus er den nye logoen både minimalistisk, enkel og tidløs. Hvite streker på sort bakgrunn. Reaksjonene, selv om dem ikke var like verdensomfattende som logoendringen hos Juve i 2017, var delte.

Indre Østfolds “Los Blancos” var med eller uten grønnfarge, en av forhåndsfavorittene i årets 6 divisjon. Rekrutteringen av han som nesten på egenhånd knuste oss med 3 scoringer på Marker KG i 2019, fra rivalene på Ørje rett før seriestart, skapte overskrifter i Smaalenenes Avis. Heldigvis for oss, er status som han selv uttalte til avisa; “Jeg har aldri vært i så dårlig form som jeg er nå..” Det var nemlig andre Mysenspillere det var verdt å passe ekstra på på Tunebanen denne kvelden.

Uansett. Vi rekker nesten ikke finne plassen vår på Tunebanen før Lars Didrik Kaspersen flikker gjennom Arya Yousufi som setter 1-0 til hjemmelaget etter 90 sekunders spill. 12 minutter med vedvarende press fra hjemmelaget. Mysen får så klarert, vi taper duell på midten og Mysen slår i bakrom. Istedefor å følge, så prøver vi takle, men bommer. Mysenspilleren kommer alene gjennom med Simen Eriksen og er sikker. 1-1. Slutten av andreomgang er det stillingskrig, men tidvis trykk fra hjemmelaget.

Vi blir enig om å gå rett i strupen på dem i andre omgang. Det tar 4 minutter så tar Mysen ledelsen. 3 mann roter det til, ingen er bestemte, ballen spretter over Simen og Mysenspilleren får en enkel jobb på åpent mål. 49 minutter spilt og 1-2. Etterhvert gjøres det en del endringer, Tune kommer gradvis tilbake etter en dårlig start på andre omgang. Corner fra høyre. Sakaria Ibrahim finner Mohamed Barahow som setter 2-2.

Nå handler det egentlig bare om hjemmelaget resten av kampen. Klabb og babb i 16, ballen havner etterhvert hos Soraj Ilyas som setter Tune i ledelsen med 3-2. En lengre periode fortsetter vi å kjøre, selv om Mysen er frampå et par ganger på frispark fra distanse. I kampens siste spilleminutt kommer vi gjennom på venstresiden. Mohamed slår inn og en Mysenspiller er uheldig å setter ballen i eget nett til 2-4. Noen detaljer er forsvunnet fra hukommelsen etter gledesrusen, kommer sterkere tilbake. Deilige 3 poeng og nå er vi igang. 7 kamper gjenstår. @kunstgress-utnevnt favoritt; Rygge kommer til Tunebanen 14.09. Den kan bli sesongavgjørende.

Vi takker Mysen for kamp og ønsker lykke til videre i årets 6 divisjonsavdeling.

Tune XI:

Simen Eriksen (k) – Patrick Johnsen, Emil Nicolaysen, Henrik Steen, Sakaria Ibrahim – Christer Knudsen (c), Mohamed Barahow, Jørgen Klausen, Andreas Henriksen – Arya Yousefi, Lars Karspersen

Benken:
Joakim Myhre, Sindre Berntsen, Emil Hansen, Aleksander Aurmo, Soraj Ilyas

Scoringer:
1-0 Arya Yousefi (Lars Kaspersen), 1-1 Mysen, 2-1 Mysen, 2-2 Mohamed Barahow (Sakaria Ibrahim), 3-2 Soraj Ilyas (uass.), 4-2 Selvmål Mysen (Mohamed Barahow)

Stjerner:
3* – Mohamed Barahow
2* – Sakaria Ibrahim
1* – Lars Didrik Kaspersen

📸 Fredrik Kaspersen