G13 OBOS Cup: Tune – Moss

0
646

Tune IL – Moss FK
Resultat: 6-1
Målscorere for Tune: Haflidi, Nedim, Elias (2), Rijad (2)

Etter en imponerende rekke med seks strake seire i veien til finalen var det forventet tøff motstand mot Moss som vant den andre gruppen. Dette ville være deres revansje mot Tunes seier i serieåpningen mellom samme lag noen uker tidligere.

Det ble ganske tidlig klart at den revansjen må de vente på, for etter kun noen minutter var Tune opp 2-0. Først header Haflidi inn 1-0 på en corner, så setter Elias inn et Inzaghi mål på bakre stolpe. Det er heldigvis ikke VAR på G13, for videoen viser at det skulle vært offside.

Men Elias setter et til han ikke så alt for lenge etterpå og gir laget arbeidsro tidlig kampen, mens Rijad sørger for 4-0 til pause.

Trenerteamet har trent u fotball tidligere og vet at slike kamper avhenger av momentum og derfor kan snu fort. Etter å ha kjørt første omgang og punktert kampen med Nedims scoring etter ca ti minutter, blir omgangen litt preget av resultatet. Rijad blir også tomålsscorer og Moss får en redusering, slik at resultatet  blir 6-1.

Dette var klisjéen om den store lagseieren. Vi hadde en ganske klar kampplan om å ta de høyt, noe vi lyktes med fra start med første skudd på mål etter 10 sekunder på deres avspark. Vi klarte dermed å holde spillet på deres banehalvdel ettersom vi klarte å presse samlet og kompakt, og etablere spill ved ballerobring. Det fordrer at alle utfører sin del av oppgaven, noe dem gjorde med bravur!

Det å bli Østfoldmestere første gang man har lov å konkurrere, er jo veldig artig for laget og gir en motivasjon inn mot serieinnspurten, hvor vi også er i føringen på toppen av tabellen. For klubben er det stas med en pokal, men først og fremst en bekreftelse på at det gror godt i klubben.

I en slik tid er det spesielt flott å se at det kan gjøres så mye ut av et G13 arrangement! Her var det musikk, speaker, innmarsj, filming, fotografering, premieutdeling, kiosk m.m. Tusen takk til alle som bidro til å lage dette minnet for barna (og de voksne)! Det var en veldig fornøyd blanding av barn og unge ungdom i garderoben. Tror det er riktig å si “ingen nevnt, ingen glemt”, for her var det mange som bidro, men Sean som koordinator fortjener ros. Ikke så mye, men litt.

Sist men ikke minst – en godt besøkt kamp. Tipper vi hadde satt publikums rekord om ikke det var for flaggermus. Morsomt med slik interesse, men så er det jo Østfoldmesterne som spilte også:)

Tusen takk til Moss for god motstand, fair play og bidrag til en morsom kamp å se på.

Med vennlig hilsen.
Kenneth