Tune/Tindlund jenter 11 år, håndball

Fredag morgen sto første halvdel av gruppa grytidlig opp (avreise Grålum kl 6.00) for å reise til Gardermoen og fly til Alta. Andre halvdel av følget kom opp noen timer senere og vi spiste en nydelig pastarett på Stakeriet i Alta sentrum. Vi var ca 30 stk med stort og smått. 15 jenter på laget, 4 trenere/lagleder, 3 søsken og 7 foreldre.

Spente jenter reiste inn til Finnmarkshallen og spilte to kamper fredag ettermiddag (startet med seier, så uavgjort). Meldt på i 2 klasser, en mot jevnaldrende (der vi kom til finalen) og en mot de som er et år eldre.

Etter kampene reiste vi til Sorrisniva (se sorrisniva.no), hvor jentene fikk en runde for å se på ishotellet med fantastiske isskulpturer, isbaren, iskapellet, suitene og soverommene. De fikk bade i jaccuzi, før det ble servert pizza i koselige lokaler. Stor stas da det ble mulighet for å hilse på en ekte same og klappe reinsdyrene hans, som hadde vært ute på sledetur. Så var det tid for å ta med seg varme soveposer og legge seg på reinfellene i ishotellet. Noen av jentene synes det var litt kaldt, mens mange sov godt her. En fantastisk frokost med lokale råvarer, roastbiff av både reinsdyr og okse, masse annet kjøtt og fiske-pålegg, multer, grove vafler og ellers god «hotellfrokost-mat».

Lørdagen var det stort sett kamper i hallen, lagde oss mat ved gym/dansesalen vi overnattet i, i selve Finnmarkshallen. Arrangøren hadde virkelig lagt ting til rette for oss, med lokasjon for soving og kampoppsett tilpasset de andre aktivitetene våre. Fantastisk service! Også kamper i Alta ungdomshall, 100m unna.

Gikk videre til sluttspill og hadde siste kamp, kvartfinale, kl 22.10. Kamper på 18 min. Kjempespennende kvartfinale, som endte med «sudden death». Med mål i første angrep i ekstraomgangen var semifinaleplass sikret.

Trøtte, slitne og glade jenter som la seg etter dette. Sov i dansesalen, fikk sponset luftmadrasser av Biltema i Alta. Tidlig frokost, da vi måtte være klare til første kamp, semifinale kl 8.25. Vant denne og slappet av frem til finalen kl 11. Skikkelig show før finalen, med innmars i mørklagt hall, røykmaskin og musikk, presentasjon av hver enkelt spiller. Tapte med et mål. Uansett fantastisk opplevelese å få komme til finalen!

Fikk i jentene litt mat, før vi pakket ferdig og satte kursen til Trasti og Trine (se Trastiogtrine.no) for hundekjøring – en fantastisk opplevelse. Stas å kose med hundene (60 hunder ca, som var i hundegården da) og jentene fikk sele opp selv. Var på tur en times tid, flott naturopplevelse. Nydelig middag etterpå, vi fikk servert den samiske nasjonalretten Bidos og hjemmelaget brød. Vi skrapte grytene til det var tomt…  Eplekake og krem til dessert.

Etterpå var det igjen innom hallen for å få tildelt fairplay prisen, nominert av dommere og kåret av jury. Ikke verst blant over 260 lag!! Veldig gøy for jentene å bli ropt opp og få overrekt pokalen for dette. Fairplay er noe vi verdsetter og jobber for på laget vårt, og ekstra gøy at det blir lagt merke til. Den gjeveste pokalen dette.

Deretter bar det ut til flyplassen, og trøtte og glade jenter kunne sette kursen hjemover med minner for livet.

Initiativtakeren til turen var hovedtreneren vår, Marius Andersen, som opprinnelig kommer fra Alta. Han har lagt ned en fantastisk innsats for å få gjennomført dette!!! Alle på laget har bidratt med dugnad (som det har vært mye av i høst), men den som har stått på mer enn alle andre tilsammen, er Marius. Han har holdt på i timesvis med loddsalg og organisering. Han har skaffet sponsorer og kontaktet mange lokale aktører for å skape unike opplevelser for jentene. Innsatsen han har lagt ned er helt utrolig!

Velviljen, rausheten og gjestfriheten til lokale aktører i Alta har også vært fantastisk. Både knyttet til turneringen, men også de andre stedene vi var, særlig hos Sorrisniva og Trasti og Trine.

Resultater fra turneringen (Pulje B – 2008, samme årskull som oss, Pulje C, 2007, et år eldre)

sa.no har også skrevet en artikkel. Den finner du her:
https://www.sa.no/tune-handball/tindlund-if/handball/tune-tindlund-vant-fair-play-pris-etter-fantastisk-tur-til-alta/s/5-46-823797?fbclid=IwAR3IE1u7M1VWmlAtgYvbsQ9ktzT2w8s6JMQmnrY1OgYlS3G_aVg1rTQRRUs