Tune IL, Kiwi Grålum, Quality Hotel & Superland Sarpsborg og Sarpsborg 08 samarbeider om to store barnefotballarrangement på Tunebanen i sommer.

Etter to svært vellykkede fotballturneringer i fjor ønsker vi å videreføre og utvikle samarbeidet for å sikre gode rammer for barne- og fotballfest på Tunebanen også i år. «Slike arrangement, med mange hundre fotballspillende barn og flere tusen besøkende på Tunebanen, er noe det mest motiverende og givende å være med på», forteller Fotballeder, Espen Skaar. Han forsetter med å presisere at disse arrangementene er viktige økonomiske bærebjelker i den økte satsningen Tune IL har mot sine medlemmer.

I 2022 ble begge disse turneringene gjennomført for første gang på Tunebanen. Både NFF Østfolds Minifestival hvor jenter og gutter i 6 og 7 års alderen spiller 3 mot 3 i baner med vegger, samt Kiwi Tune Cup for de eldste barna som spiller 5er og 7er fotball. “Det ble hektisk, og vi lærte masse av fjoråret. Dette tar vi med oss inn i 2023 for å gjøre opplevelsen til alle som gjester Tunebanen enda bedre”, tilfører Marianne Færgestad som er arrangementsansvarlig i Fotballstyret til Tune.

Øyvind Sæle Larsen fra Kiwi har vist mye initiativ rundt et samarbeid med den lokale fotballklubben siden han tok over som butikksjef på Grålum. I tillegg til de to turneringene, hvor Kiwi er hovedsponsor på den ene, arrangeres også aktivitetsleiren Kiwi Camp fra mandag 19. juni, altså første uken i skolens sommerferie. Her ikke det ikke et spisset fokus på fotball, men mye lek og morsom aktivitet for barn i alderen 7-12 år. Øyvind skryter av klubbens engasjement og gjennomføringsevne, og fortsetter: “For oss i Kiwi er det både viktig og hyggelig å kunne bidra til sunn aktivitet for barn og unge. Vi vet at slike arrangement er høydepunkt for veldig mange barn. Idrettsglede er i sentrum, men det sosiale er kanskje like viktig. I tillegg vet vi at slike arrangement bidrar til penger i klubb-kassa og et godt utgangspunkt for videre god klubb-drift og gode aktiviteter også i hverdagen”.

En av årets nyheter mot turneringene er et utvidet samarbeid med Quality Hotel, som har satt opp gunstige overnattingspakker for lag som reiser langveisfra, og samtidig et tilbud for lokale lag som kan komme til hotellet for en fotballbuffet bestående av taco og/eller pizza i storsalen, samt inngang til badeland. Dette er tilbud som skal satses på og vokse over kommende årene.

«Vi håper og tror at dette kan bli en fast sommeravslutning for fotballinteresserte jenter og gutter i nærområdet», kommenterer Christian Rostad Unnerud som er Salgsjef på Grålum.

I fjor var også Superland med på begge arrangementene med stor suksess. Her hadde de stand med lykkehjul og flotte premier som engasjerte. Det ble tidvis lange køer med spente barn. Sahide Zahiri synes det var veldig gøy i fjor, og er spent på hvor mange lag som legger avslutningen til badeland i år.

Sarpsborg 08 sine maskoter, Åtto og Låtte, var også til stede i fjor, og Pål Tønnesen i eliteserien klubben sier følgende om samarbeidet med Tune IL: «Sarpsborg 08 synes det veldig gøy å bidra til økt fotballglede i byen vår. Tune gjør en kjempejobb for barn og unge i lokalmiljøet. Klubben har et flott anlegg som fungerer som et treffpunkt for alle aldre. Satsingen på unge trenere, og også unge dommere, gir et tilbud til de som ikke nødvendigvis ønsker å spille selv, men holde på med fotball og noe meningsfylt». Pål avslutter med et håp at arbeidet som legges ned også vil kunne fostre lokale spillere som kan ta opp arven etter Joachim, Thomassen, Ole Jørgen Halvorsen og Magnar Ødegaard.

Didrich Gade Noreng er arrangementsansvarlig i Tune IL og og har følgende å si om responsen «Vi har sendt ut info til klubber langt utover eget distrikt, samt hatt en dedikert ringedag sammen med hotellet. Vi opplever at mange er veldig positive til konseptet. Dette er noe vi kommer til jobbe videre med og vårt mål er at dette skal bli Østlandets mest attraktive fotballarrangement». Vi har håper timingen i forbindelse med start av skoleferien, gjør at det vil bli en fast avslutning på vårsesongen for både lokale klubber og de som må reise noe lenger. Her har vi alle muligheter, konkluderer han.

Med på bilde fra venstre mot høyre: Pål Tønnesen (Sarpsborg 08), Sahide Zahire (Superland), Øyvind Sæle Larsen (Kiwi Grålum), Marianne Færgestad (Tune IL), Christian Rostad Unnerud (Quality Hotel Sarpsborg), Espen Skaar (Tune IL), Didrich Gade-Noreng (Tune IL). Foto: Kim Remy Waale.