Sportsplan for

Tune IL Gruppe Håndball

page1image118640

Utarbeidet: april, 2024 Revidert:

 

Hva, hvorfor og hvordan – en sportslig plan

«Gøy å spille hverandre gode» 

Ønsket er at sitatet over skal alltid ligge i bakhode i alt vi gjør. For det er nettopp det, det handler om – det skal være gøy, vi skal samarbeide eller spille på lag og vi skal gjøre hverandre gode. Dette gjelder både spillere, trenere, støtteapparat, foreldre og alle med verv knyttet til klubben og håndballgruppa. Håndball er lagidrett og det er laget som vinner, ikke enkeltspillere!

Dette dokumentet er vår sportslig plan. Den skal være et rammeverk og en veiviser i det arbeidet som legges ned fra sesong til sesong. Den skal ikke være statisk, men under endring og tilpasses lagene og samfunnet rundt. Normalt sett en evaluering etter endt sesong. Den gjelder for alle som har tilknytning til klubben og skal være delt inn slik at det er enkelt å finne det man lurer på.

Foruten det å spille hverandre gode har vi også fokus må mestring, mangfold og inkludering og fair play. Tune IL Gruppe Håndball (heretter kalt Tune Håndball) er en breddeklubb, men det er også et mål at det skal være lov å være god. Dvs. at vi må jobbe med og ha et øye på balansen mellom laget og enkeltspiller.

Sportsplanen skal:

  • Bidra til å gi trenere, støtteapparat, foreldre og andre innsikt i retningslinjer for arbeid med lagene i klubben.
  • Sikre spillerne kontinuitet ved trener skifte
  • Gi støtteapparat grunnlag for å kvalitetssikre aktiviteten i det enkelte lag gjennom sesongen
  • Forventingsstyre og være et referansepunkt for trener og støtteapparat når de skal evaluere sitt lag etter hver sesong
  • Være et oppslagsverk for foreldre og andre som er tilknyttet klubben.
  • Den skal være retningsgivende for all sportslig utvikling i Tune Håndball. Den skal være klubbens «røde tråd» slik at enhver ny trener for et aldersbestemt lag skal vite hva spillergruppa jobber mot.

Sportslig sett skal den være et verktøy for:

  • Å gi samme tilbud uavhengig av hvem som utgjør støtteapparatet rundt det enkelte lag.
  • Å gjøre det attraktivt å være trener i klubben, ved å ha et godt utbygd støtteapparat og mulighet for faglig utvikling.

Den sportslige planen har som målsetning å være så klar og tydelig som mulig, slik at trenere, lagledere, øvrig støtteapparat og spillere kan bruke tiden i hallen. Sportslig avdeling skal legge forholdene til rette for dette.

Fair play er viktig. Det er like viktig i kamp, på trening, i garderoben og på tribunen. Derfor har vår sportslige plan også et eget punkt knyttet til dette. Tune Håndball ønsker å sette et positivt avtrykk der vi er – uavhengig av om det er i nærmiljøet eller hos våre motstandere. Vi aksepterer ikke kjeftbruk og sjikanøse tilrop til dommere, spillere, eller andre – hverken fra benken, fra spillere eller fra tribunen!

Laget i sin helhet hilser på andre lag og dommere. Vi ønsker hverandre god kamp alltid, uansett! Lagledelsen tar ansvar for spillere som blir «varme i toppen» underveis. Usportslig opptreden vil ha konsekvenser og det er trener eller lagleder(e) som tar dialogen med dommerne om det er uenigheter.

Alle i Tune Håndball skal alltid takke for kampen.

 

Sportslige målsettinger Tune Håndball

Delmål
Strategi
Øke medlemsmassen Ranselpost til skolestartere

Generelt informasjonsskriv til klassene på Grålum barneskole og Kurland barneskole.

Oppslag i sosiale medier inkl. hjemmesiden

Rekruttere og opprettholde dommernivået i klubben Det skal arrangeres dommerkurs, hver sesong for jenter 14

Klubben skal ha en egen dommerkontakt, både for barnekampledere og seniordommere

Sikre nok, utdanne og legge til rette for samarbeidet mellom trenerne i klubben

 

 

Obligatorisk trenerforum/møter med trenere ved sesongstart. Samt også etter 1. halvår

Tilby trenere trenerkurs hvor klubben dekker utgiftene (gjelder Trener 1, Trener 2 eller høyere etter avtale)

 

Det er klubben som ansetter trenere og det er knyttet et honorar til oppdraget

Sikre lag i alle alderstrinn gjennom:

Alltid starte opp et jenter 6 års lag

Hindre frafall i ungdomsårene

Lage flere hospiteringsgrupper tilpasset spillernes nivå

Fokus på å ha et tilbud for alle

Godt samarbeid med naboklubber

Sikre treningstid og korrekt utstyr

Bevisstgjøre foreldre på sin rolle i barne- ungdomsidrett (jamfør Foreldrevettreglene)

Fair play Våre spillere, trenere, lagledere, tillitsvalgte og foreldre går foran som et godt eksempel i alle konkurranser (se også eget punkt under)
Etablere Spillerrepresentanter

 

Hvert lag fra aldersklasse fra jenter 10 skal ha en til to spillerepresentanter. Representanten velges i spillergruppa og hensikten er å være lagets talerør inn mot styret/sportslig ledelse i klubben rundt eventuelle saker som ønskes belyst.
Fokus på keeperrollen Minst en samling for målvakter fra jenter 10, to ganger i sesongen

Ha egen keepertrener fra jenter 10 og oppover

 

Våre suksesskriterier – vi er på vei mot å lykkes hvis:

  • Alle sitter igjen med en god følelse etter trening og kamp
  • Ingen spillere i Tune Håndball har følelsen av ikke å ha vært med så sant spilleren har forsøkt sitt beste.
  • Spillerne gis utfordringer på sitt ferdighets- og ambisjonsnivå.
  • Medlemmene blir i klubben og om det kommer (naturlige opphold) kommer de tilbake til klubben.

 

Aktivitet

Treningen skal lære utøverne grunnleggende ballbehandling. Det betyr at treningen skal gjøre utøverne komfortabel med ballen gjennom lekbetonte og varierte øvelser. Alle utøverne skal få prøve seg i alle posisjoner, inkludert målvakt. Vi tilrettelegger slik at trener kan ta trenerkurs 1 om ønskelig. Det er også tilgjengelig grupper for erfaringsutveksling med andre trenere. Trener oppfordres også til å bruke forbundet sine sider for inspirasjon. Stasjonstrening er gunstig med de yngre lagene.

Tilgjengelighet på tilstrekkelig halltid er utfordrende. Det søkes alltid om så mye halltid som mulig, både i Grålumhallen og gymsalen, samt andre tilhørende haller. Tidene fordeles etter beste evne, og det er en forventing om at de yngste får de tidligste tidene, og senere jo eldre spillerne blir. Det jobbes også med andre treningstilbud knyttet til styrke og skadeforebyggende trening.

Så lenge størrelsen på gruppene tillater det, kan det bli behov for å dele baneflaten med andre lag.

Merk: Alle treningstider skal rapporteres til sportslig leder underveis. Dersom det er endringer, kan eventuelt sportslig utvalg fordele til andre lag. Det vil være anledning til å bruke skjønn ved fordeling basert på størrelse på spillergrupper i de enkelte lagene og nivå/ambisjoner.

Vi anbefaler alle trenere å planlegge og ha dialog med spillergruppen rundt trening og mål for sesongen. Samt tilrettelegge for egentrening. Tune Håndball arbeider med tilretteleggelse både gjennom utstyr og mulighet for kunnskapspåfyll.

Sjekkliste for treningsøkt:  

  • Unngikk vi køer og greide vi å holde alle i aktivitet hele tiden under øvelsene?
  • Opplevde spillerne at treningen var gøy?
  • Fikk spillerne brukt mye tid med ball med mange ballberøringer?
  • Hadde vi fokus på kast –og mottaksferdigheter?
  • Brukte vi mye tid på småspilløvelser?
  • Hadde vi øvelser av ulik vanskelighetsgrad?
  • Var vi flinke til å vise øvelsene for spillerne?
  • Ble alle spillerne sett og hørt i løpet av treningen?

Cuper:

Klubben dekker påmeldingsavgift til 1 turneringer for hvert alderstrinn i sesongen. Laget betaler påmeldingsavgiften og sender kvittering til kasserer for refusjon etter retningslinjene.

SPU:

SPU eller spillerutvikling er håndballens første kartleggingsarena mot landslag. SPU håndteres av håndballforbundet og fra deres sider heter det:

«Utviklingen er dynamisk, og det er også våre uttak. Utvikling skjer i ulikt tempo på ulikt tidspunkt. Vi vet derfor at spillere kan være klare for SPU på ulike tidspunkt, og det kan endre seg hvem som er mest aktuell. Det er derfor nye uttak for hver samling, og vi tar alltid imot innspill fra trenere på aktuelle spillere.»

I Tune Håndball er SPU lagt til hver enkelt trener og hvis trener er usikker kan sportslig bidra og være en sparringspartner.

 

Barnehåndball 6-12 år

Håndball skal være sosialt og trygt. Vi skal ha fokus på lek, utvikling og mestring. Leken må ikke alltid være direkte håndballrelatert, men det er en forventning om at håndballen tas med så ofte som mulig. Den skal inneholde grunnleggende bevegelsestrening og grunnleggende ballbehandling. Treningen skal tilpasses barnas ferdighetsnivå og det er hensiktsmessig med mindre grupper for å skape så lite køtid som mulig. Foreldregruppen oppfordres til å delta som hjelpere. Trenerens oppgave er å skape et miljø der alle trives. Lagene oppfordres til å delta på de kamptilbud som forbundet arrangerer. Tune Håndball søker også som arrangør av slike og det er en forventning da til laget med foreldregruppe at de bistår slik at man får en god gjennomføring. Barn og unge søker til håndballen først og fremst for å være sammen med vennene sine, derfor er et godt håndballmiljø i lokalmiljøet viktig.

Hull i alderstrinn:

Er det ikke tilstrekkelig antall spillere for å danne et lag skal spillerne inngå i aldersgruppen over. Samme gjelder dersom det er årstrinn klubben ikke har etablert lag, da skal spillerne spille på alderstrinnet over.

Dersom det tas inn spillere som er 5 år til et 6 årslag er det en klar forventing om at spiller(ene) flyttes ned til sitt naturlige årskull og blir en del av det laget.

Nye spillere:

Dersom det starter spillere som er helt fremmede med håndball fra før av, er det viktig med god dialog med spiller og forelder. Det må lages en plan og sikre lik forståelse og forventninger. Det vil også etter all sannsynlighet bli stilt krav til spilleren og ekstra egeninnsats. Det er ikke kapasitet til en en-til-en oppfølging av nye spillere.

For treningstider arbeider sportslig ut ifra et minimum:

  • 6 år 1 time i gymsal, med mulighet for halltid
  • 7-9 år Minimum 1 time i gymsal, med mål om 1 time i hall for 8 år.
  • 10-12 år 1-2 timer i hall, med mulighet for tid i gymsal
Mål og retningslinjer for aldersbestemte 6-9 år

Det er ønskelig at så mange som mulig blir med så lenge som mulig. Det vil tidsnok bli mulighet for inndeling etter ulike kriterier, derfor er det et mål at alle skal med de første årene med håndballspilling.

Noen retningslinjer er satt for å sikre rammene:

  • For at alle skal få spille så mye som mulig, bør det meldes på flere lag så langt det er hensiktsmessig og mulig.
  • Man skal forsøke å lage jevne lag slik at alle har like forutsetninger for gode lagsprestasjoner på banen.
  • Fokuser på prestasjon, framgang og Fair Play – ikke på seier eller tap. Selvtillit og trygghet kommer ikke av seg selv, men det kommer gjennom gode tilbakemeldinger fra venner, foreldre og trenere og støtteapparat.
  • Ingen er tjent med å vinne eller tape 15-3. Det aller viktigste som trener/lagleder i kampsituasjon er å legge større vekt på mestring enn resultater. Det er trenerens oppgave å sørge for et jevnt resultat i kampene.
Mål og retningslinjer for aldersbestemte 10-12 år

Treneren skal legge opp trening etter øvd – bredde prinsippet, det vil si; gi spillerne utfordring etter sitt mestringsnivå. Forbundet tilrettelegger for ulike nivåer for seriespill, dette kan laget også benytte seg av. Det kan også være aktuelt å spille et alderstrinn opp, dette skal eventuelt diskuteres med sportslig. Dersom man velger å ha ulike nivåer er det en forventing om dette kommuniseres tidlig til spiller- og foreldregruppe og det skal være en mulighet for rullering mellom nivåene. Målet er ikke å danne en elitegruppe, men bevare antallet og heller rekruttere nye. Det er også en sterk oppfordring til rullering på alle spilleplasser i kamp så lenge som mulig.  Ved flere nivåer skal alle nivåene få like mye oppmerksomhet fra trenerapparatet. Et eventuelt andrenivå skal ikke bli en hvilepute der spillere mister interessen. For å opprettholde et godt tilbud må kjernen sikres.

Fra 10 år skal det være muligheter for hospitering med bakgrunn i treningsiver, prestasjoner og holdninger. Se også eget punkt for hospitering.

 

Overgang fra barnehåndball til ungdomshåndball

  • Klubben legger til rette for tettere samarbeid mellom de ulike aldersgruppene i trening og kamp.
  • Trening og seriespill er i enda større grad basert på mestringsnivå.
  • Klubben ønsker å være tilstede i øvre del av i alle ungdomsklassene, men dette skal ikke gå på bekostning av breddetilbudet. Dette betyr at trenerne har anledning til å ta ut spillere til kamp etter ferdighetsnivå og /eller oppmøte på trening, men det betyr ikke at man kan skille ut de beste jentene i en gruppe og lage en egen ”elitetreningsgruppe”. Det presiseres igjen at det er en forventning til rullering, altså at det er reelle muligheter for å «spille seg opp».
  • Ved nok spillere på et alderstrinn skal klubben melde på flere lag, slik at alle på laget, uavhengig av nivå, vil få et spilletilbud.
Mål og retningslinjer for aldersbestemte 13-16 år

For disse alderstrinnene er målsetningen å ha lag som deltar i det høyeste nivået i seriespillet. Det oppfordres også til å delta i andre serier enn kun regionserien. Herunder også nasjonale serier som krever egen kvalifisering. For eks. Bring eller Lerøy (2024 navn på nasjonale serier for 16 år og junior) Dette bekostes som et utgangspunkt av klubben, men nasjonal deltakelse krever dialog med sportslig før påmelding.

Hvis det viser seg at vi besitter en spillerstall hvor det vil være vanskelig å gi sportslige utfordringer innen lagets egen aldersklasse, kan man velge å melde et lag opp for seriespill i aldersklassen. I tillegg skal det vurderes, på hvert alderstrinn, om det kan meldes på et 2. evt. et 3. lag som spiller i den serien/nivået som gir de enkelte spillerne det beste tilbudet etter deres sportslige nivå og ønsker. Er trener/støtteapparat usikre, skal de ha dialog med sportslig. Ved flere nivåer skal alle nivåene få like mye oppmerksomhet fra trenerapparatet. Et eventuelt andrenivå skal ikke bli en hvilepute der spillere mister interessen. For å opprettholde et godt tilbud må kjernen sikres.

I denne alderen kan det også legges mer vekt på

  • styrketrening og kondisjonstrening
  • skadeforebyggende trening
  • kosthold
  • mental trening

For treningstider arbeider sportslig ut ifra et minimum:

  • 13 -14 år 2 timer+ i hall, med mulighet for tid i gymsal eller styrkerom
  • 15 år og oppover: 3 timer + i hall med mulighet for tid i gymsal eller styrkerom

Kamper:

Retningslinjene nevnt under kan også benyttes av gruppen ved spilling i andre serier eller cup deltakelser.

  • Etterstrebe fast målvakt med målvaktstrening
  • Alle som stiller til kamp, skal få tilnærmet lik spilletid hvor det er mulig.
  • Muligheter for å differensiere spillergruppen til seriespill (øvet/bredde) og cuper tilpasset mestringsnivå for spillerne
  • Alle skal ha en likt basis treningstilbud
  • Spillere skal fra og med fylte 14 år delta på obligatorisk barnekamplederkurs i regi av klubben

 

Mål og retningslinjer senior

Målsettingen er å etablere et seniorlag i 3. divisjon på sikt. Satsningen på de aldersbestemte klassene skal være med å underbygge Tune Håndballs målsetning om å rekruttere spillerne på våre seniorlag fra egne rekker eller tilsig fra andre. Målsetningen er derfor å ha meget motiverte trenere med minimumsutdanning med Trener 2 kompetanse eller tilsvarende for seniorlag. Senior er viktig for rekruteringen og attraktiviteten til klubben, derfor skal det også til enhver sesong sees på og vurderes om det kan etableres to seniorlag, der det ene har mer breddefokus med seriespill i lavere divisjoner.

Kriterier for uttak av lag skal skje ut fra en totalvurdering av følgende punkter:

  1. Ferdigheter
  2. Innsats på trening
  3. Fremmøte på trening.

Kamper 

  1. For spillere som får mindre spilletid enn gjennomsnittet, kan dette kompenseres ved at disse får delta på andre lag i tillegg – et 2.lag på seniornivå.
  2. Ambulering mellom aldersklasser: For å få til kontinuitet og erfaringsoverføring, er det en målsetning at noen spillere fra aldersklassen under, spiller og trener med seniorlaget. Dersom det blir kollisjon av kamper, skal spillerne delta på det laget de aldersmessig hører hjemme.

 

Støtteapparatet

Et hvert lag er avhengig av et støtteapparat. Det er en forventing til foreldregruppen at de etablerer og sikrer et (tilstrekkelig) støtteapparat. Hvordan dette organiseres er som et utgangspunkt lagt opp til foreldregruppen selv, sportslig kan være en sparringspartner ved behov. For senior er støtteapparat like viktig, men her kan støtteapparatet bestå av spillere.

Støtteapparatet skal støtte laget og trener via flere oppgaver, noen elementer er nevnt under:

  • Alle lag bør ha et støtteapparat bestående av minst en, men gjerne flere, foreldrekontakt(er).
  • Spillere fra eldre lag kan benyttes som assistenter, men laget skal uansett ha en voksen leder som følger laget under kamper og eventuelt treninger. Ved flere lag er det naturlig med flere foreldrekontakter
  • For de yngste lagene skal Norges Idrettsforbunds Barneidrettsbestemmelser ligge til grunn for aktiviteten + NHF brosjyre «Barnehåndball». Tips og retningslinjer for ledere med ansvar for håndballspillere i alderen 6-12 år.”
  • Det er en målsetning for klubben at alle lagene også skal ha en hjelpetrener i tillegg til hovedtrener ved behov.

 

Hospitering

Hospitering er et tilbud til de mest ambisiøse utøverne, og er naturlig å starte opp med fra 9-10 års alderen. Klubben ønsker at lagene skal legge forholdene til rette for hospitering av spillere mellom aldersklassene. Hensikten er å gi en ekstra utviklingsmulighet til de som er klare for dette. For at dette skal fungere bes trenere på de enkelte lag sørge for følgende:

  1. Trenere i hvert årstrinn fra 10 år legger til rette for at laget i aldersklassen under kan disponere opp til tre plasser på treningene. Ved nærmere avtale kan man bli enige om at det skal være flere enn tre plasser.
  2. Trenerne skal i dialog bestemme hvilke kriterier som skal ligge til grunn for de spillerne som er klare for å trene sammen med aldersklassen over. Husk at dette skal være en positiv opplevelse for de som skal spille med de som eldre, og at det neppe er noe som passer for mer enn et fåtall av spillerne. Det er ikke ment som en ordning der alle skal inngå.
  3. Ta kontakt med laget i aldersklassen over og be om å få etablert hospiteringsordningen og sørg for god dialog mellom trenerne på de ulike årsklassene. Etterhvert kan det være naturlig at spillere som hospiterer også deltar på kamper sammen med laget i aldersklassen over. Dette er ikke en hovedregel.
  4. Spillere skal i utgangspunktet spille fast for lag i egen årsklasse. Unntak – hvis det foreligger særlige sportslige eller sosiale grunner kan Sportslig ved sportslig leder, i samråd med trenere for de involverte lagene, godkjenne permanent overgang til årskull over.
  5. Ved konflikt er det sportslig leder som har det siste ordet.

 

Klubbens forventninger til treneren/hjelpetrener

  • Undertegne trenerkontrakt og ta trenerattesten på forbundet sine sider
  • Levere godkjent politiattest før oppstart av engasjementet
  • Bruke Spond og være oppdatert på informasjon fra klubben
  • Delta på Kick-Off for trenere ved sesongstart
  • Følge klubbens sportsplan
  • Være medlem av Tune IL og sikre korrekt forsikring eventuelt lisens
  • Gå foran som et godt eksempel når det kommer til oppførsel og kommunikasjon mot dommer
  • Trene laget i henhold til de tildelte treningstider.
  • Lede laget i kamper, serie og cup.
  • Sørge for at laget har god opptreden på og utenfor banen. Følge Fair Play.
  • Være lojal mot klubben i sine uttalelser.
  • Ved sesongavslutning; Skrive Årsrapport.
  • Treneren skal utvikle de unge sin håndballdyktighet.
  • Være positiv! Gi ros og bygge laget!
  • Oppmuntre, motivere og rettlede spillere som gjør sitt beste for å lykkes.
  • Bruk tid på å lytte og snakke med spillerne – også før og etter trening.
  • Møte presis og godt forberedt til trening og kamp.
  • Sørge for stor aktivitet på treningene.
  • Være bestemt og rettferdig og være et forbilde med sunn fornuft!
  • Ta tak i konflikter som måtte oppstå og prøve å finne gode løsninger.
  • Arbeide målbevisst for at det skapes god sosial samhørighet i laget, mellom andre lag i klubben og mellom laget og andre klubber.
  • Følge med på omberamminger og lisenspliktige spillere på MinIdrett sammen med støtteapparat

Politiattest:

For alle personer over 18 år med tilknytning til et av lagene (for eks. et støtteapparat/ foreldrekontakter) skal politiattest leveres og godkjenne. Dette gjelder også ved sporadisk varighet. Ved arrangementer som gjelder overnatting skal ingen uten levert og godkjent politiattest sove inne hos spillerne. Ved andre arrangement skal flertallet av de som hjelper ha levert politiattest.

Utvikling, kursing:

Klubben stiller midler til disposisjon slik at de som trener lag vil få tilbud om utdanning og kurs. Egen spillererfaring eller lang trenererfaring kan kompensere for formell kompetanse. Alle kurs skal avtales med sportslig. Trener 1 kurs gis som et utgangspunkt uten noen form for forpliktelse, mens Trener2 kurs og videre vil ha visse forpliktelser knyttet til for eks. varighet på engasjement.

 

Trenerens 10 bud

  1. Stadig videreutvikle seg selv via kurs, etterutdanning og trenerforum.
  2. Erkjenn sterke og svake sider, innse feil og dyrk samarbeidet.
  3. Vær tilgjengelig! Ha en god og åpen kommunikasjon med spillerne slik at alle tør og mene og tale fritt. Få spillerne sine ideer frem.
  4. Sett pris på uenigheter – det betyr at spillerne er engasjerte. Samarbeid og uenigheter hører sammen.
  5. La spillerne ta del i de viktigste avgjørelsene.
  6. La spillerne få være med på å sette mål og gi retningslinjer for laget.
  7. Let etter muligheter for samarbeid.
  8. Skap forståelse for medansvar for utstyr, sportslige resultat, egenutvikling, treningsutbytte, plikter osv.
  9. Kartlegg spillerne sine individuelle behov.
  10. Ha god dialog med sportslig

Lønn, honorar og godtgjørelser 

Det vil utbetales honorarer og godtgjørelser til klubbens trenere. Det betales ikke lønn til noen i Tune Håndball verken trenere eller noen i støtteapparat. Honoraret avtales mellom sportslig og trener, og behandles dermed mellom disse to.

 

Dommerplan

Dommerutvikling:  

Tune Håndball skal jobbe for å hele tiden ha rett antall dommere ref. dommerkvoten for hver sesong. Tune Håndball har egen dommerkontakt som administrerer og har en sentral rolle i dette arbeidet. Herunder også rekrutering og dommere til kamper utover det som settes opp av forbundet

 

Årsrapport

Trener / lagleder skriver årsrapport for sitt lag. Denne skal inneholde:

  • Navn på lag
  • Navn på støtteapparat og trener
  • Resultat fra serien (fra og med 13 år)
  • Rapport om deltakelse i cuper og turneringer
  • Antall spillere og noen ord om utvikling gjennom sesongen.

Rapporten leveres til Sportslig leder eller den som er utnevnt ansvarlig senest tre uker før ordinært årsmøte i. Utkast til momenter som skal med ligger vedlagt til denne sportsplanen.

Foreldrevettregler

  • Møt opp på treninger og kamper, barna ønsker det.
  • Gi oppmuntring til alle spillerne under kampene, ikke bare de kjente.
  • Gi oppmuntring i både medgang og motgang, ikke gi kritikk.
  • Hjelp barnet ditt til å tåle både seier og tap.
  • Støtt dommeren, ikke kritiser dommeravgjørelser.
  • Respekter laglederens bruk av spillere.
  • Vis respekt for det arbeidet klubben gjør, tilby din hjelp.
  • Husk at det er ditt barn som spiller kamp, ikke du.